Månen

Karaktäriserar hjärta, själ, ditt inre jag. Vi blir blyga och känsliga under månens inflytande.

Månen

Månen påverkar främst vår själ och hjärta. Inom astrologi ses månen som solens spegel, eller som dess motsats, vilket å andra sidan representerar vårt yttre eller egot. Detta är den viktigaste symbolen när det kommer till horoskop. Till vardags påverkas vår metabolism märkbart av månen eftersom den är nära jorden, vilket kan följas i en månkalender.

Månen är en symbol för modern eller kvinnan - alltså är den omnämnd på ett feminint sätt i myter eller sagor. Den symboliserar också fruktbarhet och befruktning. Den förkroppsligar önskan att förstå vad som händer inom oss och våra innersta känslor. Den får oss också att endast ägna oss åt våra känslor. Den representerar våra naturliga instinkter och skyddar oss på samma gång. Den kan också avslöja mycket om vad vi behöver (och inte vad vi vill ha).

Om månen är mycket förstärkt kan man bli ganska blyg och känslig - introverta och mest fokuserad på ens egna känslor och fantasi. Detta är relaterat till hur månen tolkas i psykologiska termer. Här representerar den vår barndom - nån typ av formel som är kodad djupt inom våra själar.

Månen i väduren Dessa dagars energi bringar obehag. Livet springer snabbt iväg vilket du tycker om, men å andra sidan, känner du för ... Månen i oxen Det finns spända energier när månen står i oxens tecken. Vi tycker om saker precis som de är just nu. Folk som försök... Månen i tvillingarna Under dessa dagarna är vi under inflytandet av den energi som får oss att vilja vara bland andra människor. Du kommer... Månen i kräftan Du kommer vara känsligare än vanligt, under dagarna då månen befinner sig i kräftans tecken. Den nuvarande energin är... Månen i lejonet Det finns en energi som stöttar värdeskapande och byggande som du senare kommer vara stolt över och andra kommer att ... Månen i jungfrun Dessa dagars energi bringar oss tyvärr stress. Att förstätta dig själv i rollen som martyr är också typiskt. Praktisk... Månen i vågen Det finns en social energi dessa dagarna. Det du längtar efter är beundran, men även någon slags uppskatting från and... Månen i skorpionen Energin under dessa dagar är full av känslor. Därför är vi ofta impulsiva och avundsjuka, särskilt när vi känner oss ... Månen i skytten Det finns en viss fridfull och optimistisk energi dessa dagarna. Men, man kan känna att man inte kan stanna kvar på e... Månen i stenbocken Under denna tiden, kan du förvänta dig positiv energi i arbetet och vid affärer. Denna placering lånar oss en stor mä... Månen i vattumannen Nackdelen med dessa dagarna är definitivt att energin är för enslig. Därför kommer du föredra dina egna tankar och ut... Månen i fiskarna Du kan förvänta dig energi i den fantasi vilket kommer vara i full gång dessa dagarna. Därför kan din kvickhet ibland...