1.10. 2018

Starka och svaga positioner av planeter

Som du säkert redan vet, i horoskopet är varje planet i solsystemet associerad med (och därför regler) ett specifikt stjärntecken. Sfären är uppdelad på så sätt, så att solen reglerar Lejonet och månen reglerar Kräftan. Vidare bort, var och en av de "traditionella" planeterna (planeter som upptäcktes tidigare - Solsystemets inre planeter + Jupiter och Saturnus) reglerar två stjärntecken, så här: Merkurius reglerar Jungfrun och Tvillingen, Venus reglerar Oxen och Vågen, Mars reglerar Väduren och Skorpionen, Jupiter reglerar Skytten och Fiskarna och slutligen reglerar Uranus Stenbocken och Vattumannen. "Nya" planeter, som upptäcktes senare, tilldelades stjärntecken så här: Uranus är upphöjt i Vattumannen, Neptunus är upphöjd i Fiskarna och Pluto är upphöjt i Skorpionen.

Starka och svaga positioner av planeter

Om planeterna rör sig in i sina tecken betyder det därför att deras inflytande är större. Och omvänt kommer påverkan av en planet att dämpas (försvagad) om den rör sig in i motsatt tecken. Därför kommer solen att försvagas i Vattumanen, när månen är i Stenbocken. Men i fallet med dessa två grundläggande föremål visar inte rörelserna i det motsatta tecknet mycket väsentligt med tanke på att de är mycket dominerande själva. Därför försvagas Merkurius i Fiskarna och Skytten, Venus i Skorpionen och Väduren, Mars i Oxen och Vågen, Jupiter i Jungfrun och Tvillingarna, Saturnus i Kräftan och Lejonet.

Så det är nödvändigt att ha ökad uppmärksamhet åt dessa starka och svaga planetpositioner för att få en korrekt tolkning av horoskopet. Om du vill veta mer om planets positioner, särskilt tecken och deras inverkan, rekommenderar vi att du besöker vår sida Planeter, där du till exempel kan hitta ett diagram över deras nuvarande position i himlen. Du kan också beräkna positionerna vid datum och tidpunkt för din födelse och ta reda på vilka planeter som har bildat din karaktär.