3.6. 2020

Zonterapi - mer än en vanlig fotmassage

Om du någonsin har fått en riktigt bra fotmassage, så vet du säkert hur mycket det kan få dig att slappna av i kropp och själ. Det främsta skälet till att detta sker kan enkelt förklaras med zonterapi. Denna behandling handlar om att utöva tryck på specifika punkter på den nedre delen av foten, och ofta även på handflatorna och öronen också, för att frigöra spänningar, smärta och andra obehagliga känslor.

Zonterapi - mer än en vanlig fotmassage

Zonterapi är rotad i traditionell kinesisk medicin och tillhör en av läknings metoderna för traditionell kinesisk medicin, som är ett medicinskt system med en historia på tusen år. Enligt principerna , så är det i kroppen hos var och en av oss, och där flyter Qi-energin. När vi är under stress eller utsätts för negativa känslor blockeras Qi på vissa områden, vilket orsakar problem med hälsan.

Som väl är, så är det möjligt att bryta dessa blockeringar med hjälp av zonterapi. Det finns punkter på våra fötter, och var och en av dem har koppling till en annan kroppsdel. Genom tryck på punkterna sker frisläppandet av blockerad energi och det löser problemet, oavsett om det handlar om muskulära- eller skelettproblem, något i psyket eller något inre organ.

Vilka är de vanligaste problemen som kan lindras med zonterapi? Vi lever i en kaotisk tid, där information sprids snabbare än någonsin. Därför känner många av oss naturligtvis press i olika delar av vårt liv, oavsett om det är arbete, hälsa eller relationer. Det är därför inte konstigt att det främsta skälet till att människor använder sig av zonterapi är för att få stresslindring. Dessa känslor är främst kopplade till solarplexus, och reflexpunkten, som kopplas till den, hittas i mitten mellan lederna i tummen och lillfingret.

Men stress är inte bara mentalt. När det blir långvarigt kan det också visa sig fysiskt, i form av huvudvärk och migrän. Ditt huvud är helt enkelt så belastat att kroppen försöker stoppa dina tankeprocesser det enda sättet det vet – genom smärta. Du kan få lindring från migrän genom att trycka på punkten i gropen mellan stortån och pektån från fotens övre sida.

Hälsoproblem behöver dock inte vara alltid endast vara stressrelaterade. Antalet personer som har matsmältningsproblem är enormt; det är därför som många med dessa problem också tycker om zonterapi. Om du vill lugna magen, tryck på den inre delen av fotvalvet, ungefär två tredjedelar från hälen. För att stimulera tunntarmen, tryck i mitten av fotvalvet, medan tjocktarmen kan du finna i den övre delen av hälen.

Det finns många problem som kan lindras genom zonterapi. Om du vill göra en hemterapi, försök att en zonterapi-karta som hjälper dig att hitta rätt punkter och också förbättra din hälsa och din generella livskvalitet.