14.10. 2015

Horoskop steg för steg

Som vi alla vet, för att upptäcka ditt horoskop, behöver du åtminstone veta datumet du föddes. Men inte så många människor vet att två andra detaljer är lika viktiga: var du föddes - den geografiska punkten i det geografiska nätverket, och den exakta tiden du föddes (åtminstone avrundat till timmar). Efter att man har inkluderat dessa fakta kommer en ny värld öppnas för dig. Horoskop är gjorda speciellt för dig.

Horoskop steg för steg

Och hur fungerar detta verkligen i teoirin? Den viktigaste saken är att bestämma den korrekta andelen kvalitéer och element. Den här klassifikationen tillämpas oftast på människor inom ett av tolv stjärntecken. Det finns fyra element (eld, luft, vatten och jord) och tree astrologiska kvalitéer (grundläggande, fixerad och varierande). Logiskt sett, till varje kvalité tillhör fyra stjärntecken, vilket man kan se i följande tabell:

  BASIC FIXED VARIABLE
ELD Väduren Lejonet Skytten
LUFT Vågen Vattumannen Tvillingarna
VATTEN Kräftan Skorpionen Fiskarna
JORD Stenbocken Oxe Jungfru

Den här klassifikationen är väldigt viktig för att bestämma krafterna och energin av horoskopet som influerar oss och även att hitta det grundläggande temperamentet av varje stjärntecken.

Nästa steg är att lära sig tecknet för den Överlägsne. Nu behöver du veta den exakta timmen för din födelse, så att vi kan få en mer stämmande bild om en individ och deras utmärkande karaktärsdrag. OCh vad betyder termen den Överlägsne? Det är den första och viktigaste (huvudsaklig) huset (se nedan), vilket bestämmer de grundläggande aspekterna av individen. Hens personlighet, utseende och hälsa. Detta faktum är ihopkopplat med din regerande planet (även känd som regenten), vilket tillhör varje individuella tecken, ger oss information om hur individen lever sitt liv. Hens prestation, uttryck och framgång.

Sist men inte minst, när man skriver ett horoskop, måste man hålla utkik efter solen, månen och planeternas position och deras plats inom de astrologiska husen. Dessa astrologiska hus kan tänkas på som ett område som ligger vid sidan om ett stjärntecken. Det finns tolv stycken, lika många som det finns stjärntecken. Deras placering är individuell för en speciell person och beror på både geografisk plats och datum och tid för den personens födelse. En sådan tolkning kan berätta mycket om tiderna i livet där individen kommer vara enastående, eller tiderna när de kanske inte kommer vara lika framgångsrika.

Det är ett faktum att astrologi inte är enkelt, men vi hoppas att den här artikeln var hjälpsam för att lära sig åtminstone grunderna för hur ett horoskop fungerar. Låt vår erfarna grupp astrologer oroa sig om allt annat.