1.10. 2017

Astrologi och temperament

Inom psykologi, som du säkerligen vet, är de fyra grundtemperamenten definierade: kolerisk, sangvinisk, flegmatisk och melankolisk. En vanlig psykolog, om de inte är bekanta med individen, måste ofta förlita sig på olika personlighetstest. Medans en astrolog kan bestämma en persons psykofysiska drag genom att bara kolla på deras personliga horoskop. Den enda nödvändiga informationen är: exakt tid och plats då individen föddes.

Astrologi och temperament

Nyckeln till en individs psykofysiska analys är positionen av deras uppstigande stjärntecken (stigande tecken - vid stunden för födseln). Det är också möjligt att tydligt bestämma att varje temperament överensstämmer med ett specifikt element (därför till en trefald av stjärntecken som representeras i varje element).

Det koleriska temperamentet överensstämmer med elementet eld vilket representeras av dessa tecken: väduren, lejonet och skytten. Detta temperament är karaktäriserat av impulsivt beteende och överdrivna reaktioner. Fördelen för denna individen är en viss motståndskraft mot utomstående influenser, men, nackdelen är att denna resistens endast är kortvarig. Därför är en sådan person ofta hetlevrad.

Det sangviniska temperamentet representeras av elementet luft, och dess stjärntecken är: Tvillingarna, vågen och vattumannen. Generellt sett är responses hos dessa personer ofta snabb, men svag och kortlivad. Fördelen med ett sådant temperament är högt utvecklade komunikationsfärdigheter. Dock är nackdelen labilitet.

Det flegmatiska temperamentet överensstämmer med elementet vatten, vars stjärntecken är: kräftan, skorpionen och fiskarna. Dessa individer behöver en stark stimulans för att ge respons. Reaktionen kommer långsamt, men den är mycket stark och varar länge. Fördelarna med detta temperament är uppmärksamhet, ampati och artistisk talang. Å andra sigan kan emotionellt beroende vara en nackdel.

Det melankoliska temperamentet formas av elementet jord. De överensstämmande tecknen är: Oxen, jungfrun och stenbocken. Fördelarna för dessa individer är ett sinne för det praktiska livet och ihärdighet. Den negativa sidan är dock, besvärlighet och långsam respons. Därför behöver dessa individer en stark och långlivad stimulans för att reagera.