1.6. 2018

Ät i samspel med astrologi och månkalendern

Glöm nonsensdieter, följ ett naturligt sätt att behålla din kroppsvikt och gå ner i vikt rimligt - med hjälp av månkalendern.

Ät i samspel med astrologi och månkalendern

Månkalendern är baserad på traditionell astrologi. Planets position, inklusive månen, påverkar inte bara psyke och känslor. Månfaserna har en effekt på naturliga processer på vår planet, inklusive mänsklig organism. Om vi lär oss att samordna våra handlingar och äta i enlighet med astrologins mönster, kommer vi inte bara att fördela våra kroppar hälsomässigt, men vi kan till och med öka regenereringen och särskilt ämnesomsättningen som bidrar till snabbare kaloriförbränning.

Nyckeln till framgång är att hålla koll på månfasen. Det viktigaste är att veta om fullmånarna och de nymånarna, varifrån det är lätt att avleda när månen är "avtagande" och när "vaxning" - dessa fyra grundläggande faser som vi kommer att titta närmare på. Detaljerad information och exakta uppgifter, inklusive exakta tider, finns i vår Månkalender.

1. Nymåne

I denna månfas är kaloriförbränningen uppenbarligen den snabbaste, kroppens avgiftningsfunktioner ligger också i topp. Därför är det en idealisk start för en förnuftig diet. Särskilt denna dag (inte bara den här) bör du se till att du dricker tillräckligt med vatten. Det är nödvändigt att dricka minst två liter osmält vätskor om dagen (rent vatten, citronsvatten eller osötat te).

2. Första kvarteret (månen växer)

Denna månfas är det svåraste för oss, eftersom extra kalorier lagras enkelt och därför tenderar vi att gå ner i vikt. Det är mycket viktigt att hålla reda på ditt intag.

Du bör särskilt undvika söta, feta och stekta livsmedel. Under denna period kommer inte rökt kött att göra dig bra heller. Du bör äta grönsaker (beredda i alla fall), frukt, nötter, baljväxter, soja, magert kött (fjäderfä, fisk), havre, fullkornsbröd och mejeriprodukter (men se upp - bara de som inte gör din kropp producera för mycket slem).

3. Fullmåne

Fullmånen kan vara mycket magisk, men ibland hård för människors hälsa. Vanliga problem är problem med sömn, trötthet och nervositet och irritation. Våra kroppar håller vatten och, till exempel, skador läker långsammare under denna period.

Med tanke på att vår organism är belastad med negativa influenser, bör vår kost vara mycket måttlig. Vi borde undvika energetiskt rik mat - mat med mycket fett eller socker. Det är perfekt att ha en grönsaks- eller fruktsallad eller blanda upp en smoothie. Vissa experter rekommenderar även att fasta i minst 8 timmar innan fullmånan äger rum.

4. Sista kvarteret (månen krymper)

I denna fas kommer vi att känna en ny våg av energi. Metabolismen arbetar med full hastighet, matsmältning också, och dessutom vill vi flytta våra kroppar. Därför, om du inte planerar att gå ner i vikt, men bara för att behålla den, kan du även äta något mindre hälsosamt (men allt i måttlighet betyder det verkligen inte att du borde äta hela chokladet på en gång!) Med den kommande Nymåne ökar också förmågan att spola ut toxiner. Därför blir det mycket lättare att gå ner i vikt.

Vi bör undvika tunga, stekta livsmedel med mycket mättat fett och enkla sockerarter också. Det rekommenderas att äta en diet rik på näringsämnen och fibrer - grönsaker, baljväxter och frukt. Sist men inte minst, lutar köttet också.