1.3. 2018

Indianernas horoskop

Det indianska horoskopet bygger på en annan princip än vad vi är vana vid - det tillhör djurens egenskaper till människor. Den härstammar från stor respekt för naturen. Det visar vilka synliga (och dolda) egenskaper vi fick den dag vi föddes och kommer att bära för resten av våra liv. Det indianska horoskopet, som vårt, är uppdelat i tolv delar - tolv totems i form av djur. Enligt födelsedatum hittar du vilka arter du kan identifiera med.

Indianernas horoskop

Falken (21 Mars – 19 April)

I legender har falken alltid symboliserat makt, himmel, värdighet och ädelmod.

Människor födda under Falken är modiga och har goda observationsegenskaper. De kan också utnyttja sin kreativitet och visdom. Det gör dem bland annat naturliga ledare som andra följer undermedvetet. Men dessa personer sällan kompromissar. Om de vill uppnå något, är de inte rädda för hinder och vill ha det omedelbart. Därför kan det vara ett problem om de stöter på en lika auktoritativ person.

Bävern (20 April – 20 May)

Indianer trodde att bävern hade magiska egenskaper. Hur skulle det annars vara möjligt för dem att vara så perfekta och exakta när det gäller deras byggkompetens.

Folk som är födda under totem av Bävern är vanligtvis aktiva och ljusa, men också snälla. De är glada i välbekanta omgivningar, för att de känner sig trygga där. I karriär är de hårt arbetande, ihållande och de flyttar inte ut ur det sätt de har tagit. Problem kan uppstå när bävern blir alltför bekymrad över någonting. Vid sådana tillfällen slutar de vara medvetna om sin omgivning.

Rådjuret (21 Maj – 20 Juni)

Denna skogsherre har alltid ansetts vara ett heligt djur. Framför allt representerar den livsviktig kraft, visdom och ädelhet.

Folk som är födda med Rådjuret som ett totem är ädla, men också skonsamma och känsliga. Och det viktigaste med dem - de kan både dela och ta emot lika. De har inga problem med att träffa nya människor och verkar charmiga i sin omgivning. Det leder tyvärr ibland till självkänsla och ytlighet i relationer. Å andra sidan bestämmer deras utmärkta kommunikationsförmåga dem att vara bra diplomater.

Hackspetten (21 Juni – 21 Juli)

För indianerna var Hackspetten en symbol för kärlek, ödmjukhet och osjälviskhet. Enligt legenderna var de kraftfulla läkare.

En person med Hackspettens karakteristiska drag är vanligtvis en mycket lojal och hängiven vän. De är mycket förnuftiga och medkännande. De hjälper andra med extraordinärt tålamod, ofta på egen bekostnad. När det gäller relationer kan deras överdrivna vård i vissa fall vara ganska oönskad. Hackspetten kan dock inte hjälpa sig själv, deras handlingar leds av sina känslor.

Laxen (22 Juli – 21 Augusti)

I naturen är laxen en stor krigare. Indianer tror detsamma om människor födda under detta totemtecken.

Dessa individer förärar visdom. De har stor karisma, varför de är trovärdiga och sympatiska för andra. De har ett stort självförtroende och är naturliga ledare. De lever fullt ut och upplever sina relationer väldigt intensivt. De värderar ärlighet över någonting. Om de stöter på oärlighet eller orättvist, följs det av en snabb slut.

Björnen (22 Augusti – 21 September)

För indianer är Björn det mest heliga djuret, det är skogens väktare. Det är en symbol för enorm kraft och hårdhet.

Du kommer inte troligen att känna igen personer som är födda i denna totem vid första anblicken. De visar inte vad de har i dem. Men om de kommer i trubbel, vaknar deras dolda kraft. Å andra sidan är denna kvalitet ofta åtföljd av envishet. Björnar är vanligtvis också mycket långlivade, det är därför de kan bli bra lärare.

Korpen (22 September – 22 Oktober)

Korpen, till skillnad från andra fåglar, är mycket ren och överför aldrig sjukdomar. Det är förmodligen varför de tillskrivs helande förmågor.

Dessa människor är väldigt fridfulla. Deras liv är ofta ensamt, men i rätt ögonblick kan deras sociala förmågor uppenbaras. Ravens är inte bråttom, de tycker snarare att deras svar genom. De gillar att resa och det är möjligt för dem att bosätta sig i utlandet. De är resistenta mot allt som kan begränsa deras frihet.

Ormen (23 Oktober – 22 November)

Ormen är i den indianska kulturen en symbol för stor visdom och intuition, även med övernaturliga förmågor.

Personer födda under ormens totem är ärliga och raka. De är inte särskilt förtjust i materialvärden, kompromisser eller ursäkter. De kan bara se två motsvarigheter (till exempel bra och onda) och ingenting mellan det. Dessa människor är väldigt långlivade när de jagar sitt mål. Ibland tenderar de emellertid att bli humöriga.

Ugglan (23 November – 21 December)

Ugglan kan vara väldigt mystisk. Å ena sidan är det en symbol för visdom och gott, å andra sidan är det förknippat med olycka.

Folk som har ugglan som totem är öppna för något nytt, är rättvist och har en stark vilja. Ofta erbjuder dessa personer sig själva för andra, även på egen bekostnad. De kan hålla en hemlighet, det är därför deras omgivningar vänder sig till dem med tillit. Owls personliga liv är emellertid ofta oordning och kommer inte att undvika problem i kärlek. Deras svaghet är stolthet.

Gåsen (22 December – 19 Januari)

I indianska legender är Gåsen en symbol för energi, flit och ambition.

Människor födda under Gåsens totem har samma egenskaper. De kan överraska sin omgivning med sitt engagemang och makt. Dessa personer kan vara framgångsrika idrottare, liksom affärsmän. Det finns emellertid en nackdel för dem - omständighet. De är ofta inte kapabla att göra effektiva reaktioner på spontana händelser och snabba beslut. De tenderar också att vara emotionellt stängda.

Uttern (20 Januari – 18 Februar)

Indianer ansåg Uttern som en symbol på något nytt, förändra sig för det bättre och hoppet.

Människor födda under Utterns totem är entusiastiska, livsviktiga och hårt arbetande. De är inte rädda för hinder - de uppfattar dem som möjligheter eller utmaningar. De håller en humoristisk känsla i alla situationer och gör därför idealiska kamrater även i svåra tider. Uttern har dock en stor nackdel när det gäller relationer - de kan inte stå orättvisa och dessutom tenderar de att vara avundsjuk.

Vargen (19 Februari – 20 Mars)

Även om Vargen anses vara det onda tecknet i sagor, i den indianska mytologin, är det ett mycket heligt djur.

Folk som är födda under denna totem är skonsamma och blyg vid första anblicken. De är känslomässiga och kärlek är mycket viktigt för dem. När det är bäst, är varje Vargen snäll, generös, men också passionerad. Men om de avvisas, lider de mycket och kan till och med vara hämndiga i vissa fall. De tenderar att fly i sin fantasi för att skydda sig mot negativa effekter från omvärlden.