1.2. 2021

Kinesiskt nyår 2021

Enligt vår kalender börjar det kinesiska nyåret eller månens nya år senare än de kalendrar som normalt hänvisas. Den gregorianska kalendern är en av solkalendrarna och är inte bunden till månfasen; varje år har en fast längd, förutom skottåret. Däremot är början på det kinesiska nyåret varierande och varierar mellan 21 januari och 20 februari.

Kinesiskt nyår 2021

Lunar New Year bestäms astronomiskt, och inträffar med den andra nymånen efter vintersolståndet och är baserad på observationen av måncykler. Månkalendern är ganska lik vår solkalender; det har också 12 månader, men bara 354 dagar. Skillnaden på 11 dagar får det kinesiska nyåret att flytta 11 dagar framåt. Därför finns det inga "vintermånader" eller "sommarmånader" i denna kalender; varje månad kan vara i vilken säsong som helst.

År 2021 infaller årets början den 12 februari och det kommer att bli året för oxen. Det här året blir mer utmanande när det gäller karriär, det blir mer krävande, men du kommer inte att sakna belöningen efter hårt arbete. Enligt det kinesiska horoskopet är år 2021 perfekt för övergripande förbättringar. Det blir ett år med flit. Alla problem som förekommit under föregående år av förändring bör hanteras.