Solen

Karaktäriserar temperament, identitet och hur andra uppfattar dig, det är din källa till energi

Solen

När det kommer till astronomi, så är solen en stjärna i mitten av vårt solsystem. Den gör livet på jorden möjligt, eftersom den ger oss ljus och värmeenergi. Jorden ligger 150 miljoner kilometer från denna stjärna och trots det, har solen den största inverkan på vår planet.

När det kommer till astrologi, kan vi säga att solens inflytande är mycket viktigare än stjärnornas positioner. I enlighet med solen bestämmer vi vårens startpunkt, vilket också indikerar starten av stjärntecknet väduren och därmed starten för hela horoskopet. Solen bestämmer alltså längden av varje stjärntecken, vilka är namngivna efter konstellationerna. Konstellationerna flyttar sig hela tiden litegrann, påverkade av jordens rörelse. Hursomhelst är årets säsonger som förlitar sig på solen märkbart viktigare. Fundamentalt sett så kan man säga att denna stjärna är ledaren för hela horoskopet.

Solen symboliserar vårt liv, sättet andra ser på oss och vårt utseende (i kontrast till månen som reflekterar den mänskliga själen och andligheten). Alltså är den associerad med vårt ego, identitet och mycket mer. Den beskriver också hur och var vi vill bli igenkända av andra och vår självbild. Solens position formar personens natur och hans främsta egenskaper. Det är kopplat till självförtroende, vitalitet och generositet. Det representerar också en fader. Vi kan förstå det som en metafor av vår erfarenhet från barndomen upp till vuxenlivet, tack vare vår biologiska fader eller vår ideala fader som vi brukade vara med genom vårt liv.

Värmeenergi, ljus och energi flödar in i horoskopet tillsammans med solen; det befriar oss också från mörkret och skuggorna. En individ utvecklas bättre, realiserar sig själv och är äventyrlig. Å andra sidan, om det påverkar oss på ett negativt sätt, så främjar det grinidhet eller stolthet.

Solen i väduren Under denna perioden kan du förvänta dig en enorm inkomst av energi, både i karriär och relationer. Slutligen kommer ... Solen i oxen Denna period kan vara mycket fördelaktig för dig. Du kommer vara obeveklig och stabil när det kommer till dina åsikte... Solen i tvillingarna Du kommer inte få något lugn under denna perioden. En längtan efter ny information kommer driva dig framåt. Du kan fr... Solen i kräftan Det kan hända att du är mer känslosam än vanligt. Du kommer framstå som mycket snäll, osjälvisk och empatisk till and... Solen i lejonet Denna period kommer ge dig en stor mängd kreativ styrka och även ledarskapsförmågor. Det kommer inte vara något probl... Solen i jungfrun Du kommer inte kunna motså nervositet i denna period. Du kanske känner dig lite långsammare, osäkrare och andra kan l... Solen i vågen Denna tidsperiod kommer vara ganska allvarlig för dig. Både när det kommer till dina handlingar och ditt beteende kom... Solen i skorpionen Tack vare din kämparglöd, kanske du är tanklös eller till och med besatt. Var försiktig med andra människor då du kan... Solen i skytten Du kommer definitivt att njuta av lugn under denna perioden. Ditt humör kommer vara ganska positivt och optimistiskt.... Solen i stenbocken Denna period kan innebära en inbromsning för dina ambitioner. Du kan känna ett behov av att vara för dig själv och ti... Solen i vattumannen Du kommer att framstå som mycket vänlig och sympatisk under denna period. Du kommer inte ha något problem med att anp... Solen i fiskarna Ena av dina främsta egenskaper i denna perioden är din magkänsla. Du kommer vara mycket empatisk och observant, så du...