Språkinlärning med flashkort så effektivt som möjligt

Dessa dagar är att lära sig ett främmande språk inte bara en trend längre utan ofta en nödvändighet. Men du kommer säkert att hålla med oss ​​om att klassiskt lärande kan vara tråkigt, vilket resulterar i att du inte kommer ihåg ny kunskap så bra. För dessa situationer kommer flashkort fram i början eftersom de gör processen mycket snabbare, enklare och roligare.

Stödjer minnet på ett lekfullt sätt

Med hjälp av “flashcards” kan du lära dig ord upprepade gånger och i olika ordningar, vilket gör det mycket mer troligt att du kommer ihåg dem.

Du kan dela upp korten i högar - den första gjord av uttryck du redan känner till, den andra med de som du fortfarande brukar glömma, och den sista av dem som du inte kan lägga till ditt minne.

Den enda nackdelen med flashcards är att de inte sätter enskilda ord i sitt sammanhang. Det finns dock redan en lösning för det, och du hittar just det i DuoCards-applikationen! Du kan skapa flashcards här och läsa artiklar på främmande språk, översätta orden och spara dem direkt från artiklarna. Med varje ord kan du också spara ett exempel på hur det används i en mening. Appen har dock många fler funktioner förutom dem. Vilka?

Gå in, spara, upprepa

Vår applikation baseras på kort med ord som, på baksidan, har du motsvarande på ditt modersmål; du behöver bara klicka på kortet för att se det. Du kan alltid välja mellan svårighetsnivåer från lätt, medium och svår.

För att inte lära dig ord från ett fält som du inte är intresserad av eller som du inte hittar användning av så har du olika kortuppsättningar tillgängliga.

För dig som föredrar att bekanta dig med nya ord i en text, erbjuder DuoCards möjligheten att lära sig genom artiklar. Och om du stöter på ett okänt ord medan du lär dig, markera det som visar dess översättning, precis som alternativet att spara det i din kortlista för att lära dig.

Allt är anpassat till din inlärningshastighet

Du kan börja med valfri kortuppsättning. Först väljer du de ord som du inte känner till eller som du inte säker på deras betydelse. Därefter visas det främmande ordet och efter att ha klickat på det är dess översättning till ditt språk.

Om du vet det, skicka kortet till höger. Tack vare algoritmen visar appen det för dig efter en tid igen så att du verkligen kommer ihåg det. När du stöter på ett ord tenderar du att glömma lätt, skicka det till vänster. Denna uppsättning ord kommer att finnas kvar i din lista så länge du behöver komma ihåg dem.

Om du stöter på ett kort som du har sparat av misstag eller om du känner till ordet på det kan du enkelt radera det genom att högerklicka på det.

Räcker inte DuoCards-uppsättningarna? Skapa din egen!

Med appen kan du också skapa egna kortuppsättningar och artiklar. Du kan också dela dem med dina kompisar från skolan eller elever om du är lärare.

Dessutom kan du lägga till nya ord i ditt val när du läser artiklar på din smartphone. Om du stöter på ett ord som du inte förstår kan du dela dem till DuoCards - dess översättning kommer att skapas, meningar med ordet.

Dessutom behöver du inte bara begränsa dig till ett språk! Med DuoCards kan du studera flera språk åt gången.